music_note

Bisnes

Alibaba disiasat, Jack Ma menghilang seketika

today25/05/2021 255

Background
share close

Jutawan terkenal dari China, yang juga pengasas syarikat gergasi e-dagang Alibaba, Jack Ma dilaporkan meletak jawatan sebagai presiden sekolah perniagaan elit yang dibangunkannya.

Laporan Financial Times (FT) menyebut, tindakan terhadap jutawan itu susulan operasi besar-besaran kerajaan China terhadap gergasi media sosial itu.

Baru-baru ini, Jack Ma dilaporkan menghilangkan diri dari pandangan masyarakat sejak syarikat Alibaba disiasat dan didenda oleh pengawal selia kerana didakwa mengamalkan monopoli.

Written by: Radio Zamburger

Rate it

Previous post

Highlights

LRT bertembung, Kementerian Pengangkutan tubuh pasukan khas

Susulan insiden LRT berhampiran stesen KLCC malam tadi, Kementerian Pengangkutan menubuhkan pasukan petugas khas untuk menyiasat punca kemalangan membabitkan pertembungan dua tren Transit Aliran Ringan (LRT) laluan Kelana Jaya itu. Menterinya, Datuk Seri Wee Ka Siong, berkata pasukan berkenaan akan menyiasat kejadian itu secepat mungkin dan hasilnya dijangka dikeluarkan dalam tempoh dua minggu. Tambah beliau "Ini merupakan kejadian pertama kali selepas 23 tahun (LRT) Laluan Kelana jaya ini beroperasi. Kerajaan […]

today25/05/2021 342

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%