music_note

Sukan

Penyokong bolasepak Jerman buat kutipan dana untuk perpindahan Messi

today01/09/2020 124

Background
share close

Nama bintang ternama bola sepak dunia iaitu Lionel Messi terus menjadi perbualan ramai apabila ramai yang mula bertanya apakah yang akan terjadi dengan nasib Messi. Berita terbaharu yang kami perolehi, seorang penyokong kelab Stuttgart dikhabarkan cuba untuk membantu pasukan di Jerman bagi mendapatkan pemain Barcelona itu.

Individu yang bernama Tim Artmann telah menubuhkan kutipan dana dengan sasaran berjumlah €900 juta (RM4.47 bilion), sebagai bayaran untuk pasukan Bundesliga untuk mendapatkan khidmat Messi. Walaubagaimanapun, selepas lima hari kempen berlangsung, kutipan dana telah berjaya dikumpul hanyalah sebanyak €262 (RM1,303). Sekiranya kutipan dana tersebut tidak berjaya mencapai sasaran, atau Messi berhijrah ke kelab lain, dana tersebut akan disumbangkan untuk tujuan kebajikan.

(sumber – Mail Online)

Written by: Radio Zamburger

Rate it

Previous post

Sukan

Barcelona enggan bertemu Messi, kecuali bincang kontrak baharu

Barcelona terus menolak untuk bertemu dengan pemain, Lionel Messi bagi membincangkan terma untuk meninggalkan kelab ternama itu. Barcelona hanya akan mempertimbangkan pertemuan sekiranya ianya berkaitan dengan kontrak baharu. Sebelum ini, Messi secara rasmi telah memberitahu Barcelona melalui burofax bahawa beliau ingin menggunakan klausa yang membolehkannya keluar secara percuma pada akhir musim, walaupun Barcelona dengan tegas menyatakan bahawa tarikh akhir untuk melakukannya telah lama tamat. Sehingga kini, Messi dan ejennya masih […]

today30/08/2020 79

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%